fredag 18 augusti 2017

Tio tecken på att det går bättre än du tror för dig som chef

Saxat ur Chef:

Tio tecken på att det går bättre än du tror att det gör

  1. Du lär av dina misstag. Att omvandla utmaningar till lärdomar är en viktig del i de flesta berättelser om framgång.
  2. Du letar nya möjligheter. Aktivitet är bättre än passivitet. Ett av de viktigaste stegen har du uppenbarligen redan tagit – för alla vet ju att saker inte bara händer av sig själv.
  3. Du låter det du brinner för leda dig. Om du går efter något du tycker är viktigt, meningsfullt och roligt har du kommit längre än många andra.
  4. Du tror på dig själv. Lätt att säga, men inte göra. Hänger i högsta grad ihop med att:
  5. Du har kontroll över din inställning. Klarar du av att hålla den positiv kan den till och med kompensera för misstag i längden, visar forskning i ämnet.
  6. Du ger inte upp. Oavsett vad du uppnår i slutändan är ihärdighet motsatsen till misslyckande.
  7. Du omfamnar utmaningar. När allt går som på räls kanske det känns bra, men du utvecklas inte särskilt mycket. Det är istället när du får kämpa i motvind som du tvingas tänka över varför och hur du ska genomföra olika moment.
  8. Du ser dina farhågor i vitögat. Det du är mest orolig för är vad det än må vara inget annat än ett hinder bland andra, och om du kan behandla det just så har du nått mycket längre än någon som aldrig är rädd för något.
  9. Du hjälper andra. Att lyckas har inte så mycket med egen vinning att göra, det är genom hur vi lyfter andra och får dem att växa som framgång ska definieras. Det visar till exempel en omskriven studie som Google gjort internt. 
  10. Du är inte samma person som du var för ett år sedan. Om du fortfarande lär dig, växer och utvecklas – grattis. Det är värdefullt både för dig själv och din omgivning.

Inga kommentarer: